gå-hjem

 

Dejlig sensommer arrangementer:

 

Tag med tilbage i historien, når vi besøger Bakkehusets genskabte, romantiske have og nye orangeri. Hør havearkitekt Charlotte Skibsted fortælle om Kamma Rahbeks botaniske univers og bliv inspireret af museumsinspektør Gertrud With, der fortæller om stedets historie, ægteparet Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.

Kære Europa Nostra medlem!
Du/I inviteres hermed til havevandring med Europa Nostra Danmark i Bakkehusets nye romantiske have og orangeri, der er indviet i maj 2017.

Onsdag d. 30. august kl 16:00
Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C

Bakkehuset er et museum for guldaldertidens litteratur og kultur, som sammen med den omkringliggende have giver et autentisk indblik i 1800-tallets livsformer. Museet
er centreret omkring ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som ejede huset fra 1802 til 1830. I deres tid fyldtes Bakkehusets stuer med samtaler om kunst, litteratur, filosofi og videnskab, og koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, B.S. Ingemann, J.L. Heiberg samt mange flere er kommet her.

Den guidede tur gennem haven viser havetemaer fra skovbryn, de store værnetræer, den historiske blomsterhave med eksempler på udvalgte Kamma-blomster og eksempler på hendes kulinariske planter.
Turen afsluttes med en lille forfriskning foran det nye orangeri, som omkranses af 1800-tallets frugttræer og gamle klatreroser.
Det moderne, ottekantede orangeri er ikke kun levested for blomster, men byder i sommerhalvåret på skønne, kulinariske oplevelser, inspireret af historien og fortolket
ud fra moderne smagsløg.
Senere på aftenen er Bakkehuset vært for en Open Air-koncert med Pernille Rosendahl.
Man er velkommen til at blive – koncerten starter kl. 19.30  og der er gratis entré.
Der vil blive serveret forfriskninger undervejs.
Bakkehusets orangeri er åben for servering hele aftenen.
Tilmelding er nødvendig og skal ske pr. mail, senest fredag den 25. august 2017, til arkitekt Inge-Lise Kragh på ik@ra.dk.

Vi glæder os til at se dig/Jer – de bedste hilsner og på gensyn!
Erik Vind
Formand Europa Nostra Danmark

 medlemsskab

 

¤

Er du ikke medlem af Europa Nostra Danmark endnu? klik her for at få medlemskab og meget mere! Nye medlemmer er velkomme til at deltage i mange spændende arrangementer! 

¤