forside

AKTUELT – Ny udstilling “Grænseløs Påvirkning” åbner på Industrimuseet Frederiks Værk d. 15. januar 2021

En udstilling om den grænseløse påvirkning af dansk bygningskultur til alle tider I disse år taler vi meget om det særligt danske. Dansk arkitektur, bygningskultur og kunst har altid været tæt forbundet med omverdenen – denne kontakt har været en nødvendighed og en livsnerve. Udstillingen Grænseløs Påvirkning sætter fokus på den udenlandske indflydelse på dansk bygningskultur til alle tider og giver et nyt blik på flere tusinde års påvirkning – grænser eller ej. Grænseløs påvirkning er et samarbejdsprojekt mellem Europa Nostra Danmark, Museum Sønderjylland og Industrimuseet Frederiks Værk hvor den kan ses fra d. 15. januar 2021 til d. 06. juni 2021.

H.K.H. Prins Joachim uddelte Prins Henriks danske Europa Nostra pris 2019

H.K.H. Prins Henriks Europa Nostra Pris 2019 blev tildelt kunsthistoriker dr.phil. Ulla Kjær, der modtog prisen for sin formidling af den franske og danske kunst- og arkitekturhistorie.
Prisoverrækkelsen fandt sted i Christian VIII’s Palæ, Amalienborg, hvor Prins Joachim i sin egenskab af protektor for Europa Nostra Danmark forestod overrækkelsen af Prins Henriks danske Europa Nostra Pris 2019. Dr. phil. Ulla Kjær har ydet en særlig indsats i at undersøge, formidle og bevare kunst- og arkitekturhistori. Særligt forbindelsen mellem den franske og den danske arkitektur har været et gennemgående tema i Ulla Kjærs faglige virke, senest ved forfatterskabet til bogen ”Fransk elegance og dansk snilde”. Hendes arbejde er et betydningsfuldt bidrag til forståelsen af, at god arkitektur ofte opstår i udvekslingen over landegrænser. Ulla Kjær har desuden skrevet om Roskilde Domkirke, Immanuelskirken, Eremitageslottet, Fredensborg Slot, Prinsens Palæ, danske kongegrave, herregårde og med mere.LÆS MERE HER.

Helena Vaz da Silva europæisk pris for at fremme offentlig bevidsthed om kulturarv 2019

Juryens særlige omtale blev givet den kongelige danske teaterdirektør Kasper Holten
Helena Vaz da Silva European Award anerkender europæiske borgere, der har fremmet Europas arv og idealer gennem litterære eller musikalske værker, nyhedsartikler, fotografier, tegneserier, film og radio- og / eller tv-programmer. Prisen i år gik til Fabiola Gianotti, en europæisk toppartikelfysiker fra Italien og generaldirektør for CERN (European Organization for Nuclear Research). Denne høje europæiske anerkendelse hylder Gianottis unikke bidrag til formidling af videnskabelig kultur på en attraktiv og tilgængelig måde. Juryens særlige omtale blev givet den kongelige danske teaterdirektør Kasper Holten for utrætteligt at skabe offentlig opmærksomhed omkring vigtigheden af at blive et velinformeret og oplyst individ gennem forståelsen af vores fælles kulturarv. I både sit kunstneriske arbejde og ledelsesform har Kasper Holten aktivt fremmet og udviklet tvær-europæiske samarbejder og partnerskaber.LÆS MERE HER.