Rådgivende ingeniør Keld Abrahamsen

Prins Henriks Europa Nostra Pris tildeles i 2021 en af Danmarks mest berømte og respekterede restaureringseksperter Keld Abrahamsen.

“Keld Abrahamsen har en sjælden evne til at fremkomme med unikke løsninger tilpasset hver enkel bygning og hver enkel problemstilling,” hedder det i begrundelsen for, at Prins Henriks kulturarvspris, Prins Henriks Europa Nostra Pris, tildeles den berømte restaureringsingeniør med de finurlige løsninger, når gamle historiske huse – slotte, herregårde og andre markante historiske bygninger – skal reddes eller genskabes.

“Rådgivende Ingeniør Keld Abrahamsen har gennem en lang årrække deltaget i restaureringen af en meget lang række historiske bygninger i Danmark. Han har blandt restaureringsarkitekter, bevaringsmyndigheder og håndværkere et ry for at kunne forstå bevaringsprocesserne, for at kunne aflæse historiske bygninger og hurtigt gennemskue meget komplekse konstruktive problemer, til løsningen af hvilke han efterfølgende fremkommer med enkle løsninger til,” hedder det i begrundelsen for tildelingen af prisen.

“Europa Nostras formål er at hædre dem, som gør en forskel for kulturarven, for mennesker som Keld Abrahamsen, som finder finurlige løsninger til gamle bygninger såvel som alle vores tidligere prismodtagere, er på hver deres måde med til at formidle og bevare kulturarven i Danmark,” siger Ettie Castenskiold, formand for Europa Nostra Danmark.

Prins Henrik stiftede kulturarvsprisen i 2008 for at hædre kulturarvsildsjæle, og med denne pris vil vi gerne støtte de dygtige mennesker ved at gøre opmærksom på deres arbejde, derfor har bestyrelsen for Europa Nostra Danmark besluttet at hædre Keld Abrahamsen.

 

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, som er protektor for Europa Nostra Danmark, overrækte prisen i form af en skulptur til Keld Abrahamsen tirsdag 26. oktober kl. 11.00 på Den Hirschsprungske Samling i København.